Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Lees hier onze Privacy Verklaring.
Accepteren
Connection has lost...
033-7200820 info@etenbijbart.nl Oude Kerklaan 15, 3828 EC Hoogland
Openingstijden
Woensdag17:00 tot 21:00 keuken geopend
Donderdag17:00 tot 21:00 keuken geopend
Vrijdag17:00 tot 21:00 keuken geopend
Zaterdag17:00 tot 21:00 keuken geopend
Zondag17:00 tot 21:00 keuken geopend

Bij slecht weer komt de terras opening automatisch te vervallen!


5 tips voor iedereen die uit eten gaat

Terwijl jij achterover leunt met een koud drankje en gezellig bijkletst met je tafelgenoten, wordt je eten klaargemaakt en aan tafel gebracht. Een prachtig concept als je het ons vraagt. Laten we voorop stellen dat het uitgangspunt ook is dat wij hard werken om het jullie zo goed mogelijk naar de zin te maken. Maar hoe haal je het meeste uit jouw etentje en kan je optimaal genieten? Met deze 5 tips wordt jouw avond nóg beter.

1. Reserveer

 
Weet je wanneer je uit eten gaat, met wie en ook al waar? Reserveer dan! Natuurlijk kan je ook prima op de bonnefooi binnen komen lopen, maar daarbij is de kans wel aanwezig dat je bijvoorbeeld even moet wachten. Zeker als je met een groot gezelschap komt en het is ook nog eens weekend, dan kan het ook gewoon zijn dat je met lege maag weer naar huis gaat. Een tafeltje voor 2 personen, kan er nu eenmaal iets makkelijker tussen gepiept worden.

Maar ook als je met een kleiner gezelschap bent, kan het geen kwaad van te voren te reserveren. Zo kan het restaurant zich ook optimaal voorbereiden op jullie komst. Heb je bijvoorbeeld een bepaalde dieetwens, een kinderstoel nodig of wil je graag aan een bepaald tafeltje zitten? Door te reserveren kan hier op voorhand rekening mee gehouden worden.

Dus voorkom teleurstelling en bel gewoon even! Ben je geen beller, dan kan je natuurlijk ook gewoon online reserveren.

2. Geef allergieën door

 
Het lijkt voor de hand liggend, maar wat gebeurt het nog vaak dat allergieën of dieetwensen niet worden doorgegeven aan de bediening. Op onze kaart staan – zoals bij veel restaurants –lang niet alle ingrediënten benoemd en het kan dus goed zijn dat er wél noten of schelpdieren inzitten. Meld dit dus ALTIJD. Better safe than sorry!

Hetzelfde geldt natuurlijk voor zwangere dames. Om ongemakkelijke situaties in de eerste prille weken te voorkomen, is het ook hierbij het handigste als je voor die tijd al even belt. Geef dan wel duidelijk aan dat het nog geheim is, want je zou – helaas – niet de eerste zijn bij wie de versbakken opa en oma het op deze wijze ontdekken. Je kan dan ook direct al even vragen welke gerechten je wel en niet kan eten. Handig! Is het een spontaan etentje, loop dan even “naar het toilet” en geef het door. We promise, we won’t tell.

3.Wees realistisch

 
Natuurlijk is het over het algemeen de bedoeling dat je redelijk snel je eten krijgt. Geloof ons; dat willen wij ook. Maar als nieuwe gasten ineens door alle gaten en kieren binnen lijken te komen, kan dit weleens wat langer duren. Ook wanneer er grote groepen zitten te eten, kan het zijn dat jouw bestelling ietsje langer duurt. Onze tip? Kijk altijd even goed om je heen wat er allemaal gebeurt in de zaak. Mensen die in de horeca werken – of hebben gewerkt – kunnen vaak niet eens meer anders wanneer ze in een restaurant zitten en spotten meteen hoe de vlag erbij hangt. Dit bespaart de nodige frustratie.

Heb je écht haast en moet je bijvoorbeeld om 20:30 in de bioscoop zitten? Zeg dit dan meteen bij binnenkomst! Dan kunnen we daar gewoon rekening mee houden.

4.Wees eerlijk

 
Als het goed is, wordt er tijdens je etentje regelmatig gevraagd of alles naar wens is, of het lekker smaakt en of er nog iets voor je gedaan kan worden. Dit doen we niet voor niets! Dit is hét moment om het te zeggen als het niet naar wens is. Is je biefstuk te rood? Zeg het meteen! De soep te zout? Zeg het meteen! De cappuccino te koud? Zeg het meteen! Niet dat je het op een later moment niet meer mag zeggen hoor, begrijp ons niet verkeerd. Maar dit is het moment dat we er nog iets aan kunnen doen! Wij maken met liefde een nieuw gerecht of drankje zodat je wél met een goed gevoel naar huis gaat. Voel je dus niet bezwaard en zeg het direct. Uiteraard wordt het nieuwe gerecht dan zo snel mogelijk voor jou bereid, dus wees ook niet bang dat je dan in je eentje zit te eten.

Mocht je – om welke reden dan ook – niet tijdens het eten zelf hebben gemeld dat het naar wens was, dan is daar ook nog het moment van afrekenen. Ook daar komt dit meestal ter sprake en kan je het dus laten weten als toch niet alles was zoals je had verwacht. Hier hebben we beide veel meer aan dan wanneer je 2 dagen later een negatieve recensie achterlaat (die we overigens ook vrijwel altijd met terugwerkende kracht proberen op te lossen).

5.Geniet!


Wij gaan ervan uit dat je over het algemeen voor je plezier uit eten gaat. Deze tip lijkt dan ook erg vanzelfsprekend: geniet! Net als bij veel andere dingen in het leven is het ook in een restaurant een beetje what you give is what you get. Ben jij aardig tegen het bedienend personeel? Dan zijn zij (nóg) aardig(er) tegen jou. Geniet lekker van het eten, van het drinken en van de mensen met wie je bent. Dan kan het bijna niet misgaan, toch?